Singi-juustu pannkoogid

Ma ei ole veel siiani kohanud ühtegi inimest, kellele ei maitseks pannkoogid. Neid on nii lihtne teha ja variante on väga palju. Kui oled üliõpilane, on pannkoogide tegemine ka väga hea ja odav variant. 

Kui pannkooke teha traditsioonilisel viisil, siis kipub tainast või pannkooke tavaliselt üle jääma ja tihti ei jõua üksi neid kõiki ära süüa. Muidugi keegi ei keela ka mitmele neid teha. Mulle isiklikult meeldib pannkoogide tegemiseks kasutada pannkoogijahu, sest nii saan teha täpselt nii palju pannkooke, kui ma ära süüa jõuan.

Kui mul on kiire või lihtsalt pole tuju midagi eriti keerulist teha, aga kõht on päris tühi, siis teen singi-juustu pannkooke.

Vaja on:

ülepannikoogijahu (mina kasutan Vilma oma)
vett
õli (küpsetamiseks)
sinki
juustu

Valmistamine:

Pakk pannkoogijahu on üsnagi suur ja kindlasti ei tasuks kõike korraga taignaks teha. Mina võtan tavaliselt 1dl jahu või isegi natuke vähem ja siis kallan vett peale umbes nii palju, et tainas ei oleks väga paks ega mitte väga vedel ka. Alati ei pruugi esimese korraga välja tulla. Sellest kogusest tuleb 2-3 pannkooki, oleneb kui suur pann on.

Kui tainas valmis, siis võib küpsetama hakata. (Küpsetades peaks pann olema üpriski kuum.) Peale pannkoogi ümber keeramist tuleks peale panna juust ja sink, aga loomulikult võib teha ka ükskõik mille muuga, nt šokolaadi ja banaaniga tulevad väga head pannkoogid. Täidist võib lisada vastavalt maitsele.

Enne pannilt ära võtmist soovitan pannkoogi pooleks murda, nii saab selle pannilt kergemini kätte ja täidis ei kuku maha. Pannkooke võib kohe sööma hakata, aga võib ka natuke oodata, kui need on maha jahtunud, siis saab käsitsi süüa.
 

Kommentaarid

Populaarsed postitused