Jogurti saiakesed
See on tõepoolest imelihtne retsept. Kui mõnikord tundub, et ei taha poest saia osta, vaid vahelduseks ise teha, siis see retsep on selleks ideaalne. Nende kogustega saab umbes 10 saiakest.
Vaja on:
1 pakk Kreeka jogurtit
1 tl küpsetuspulbrit
300g jahu
1 muna
Erinevaid saia katteid (seemned, pähklid, kaneel jne)
Valmistamine:
Sega omavahel jogurt, jahu ja küpsetuspulber kuni moodustub taigna moodi moodustis. Vajadusel võib jahu juurde lisada ja ka soola.
Kui taigen on valmis, siis tuleks see kätega rullida jahusel pinnasel selliseks pikaks rulliks. Võib ka mitme tüki kaupa seda teha. Seejärel tuleb rull teha väiksemateks tükkideks ja tükid otsadega omavahel ühendada, et jääksid alles nagu väiksed sõõrikud.
Aseta saiakesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Klopi muna ja määri sellega saiakesed üle. Siis lisa kattematerjal.
Pane saiakesed ahju küpsema umbes 25 minutiks 175 kraadi juurde.
Vaja on:
1 pakk Kreeka jogurtit
1 tl küpsetuspulbrit
300g jahu
1 muna
Erinevaid saia katteid (seemned, pähklid, kaneel jne)
Valmistamine:
Sega omavahel jogurt, jahu ja küpsetuspulber kuni moodustub taigna moodi moodustis. Vajadusel võib jahu juurde lisada ja ka soola.
Kui taigen on valmis, siis tuleks see kätega rullida jahusel pinnasel selliseks pikaks rulliks. Võib ka mitme tüki kaupa seda teha. Seejärel tuleb rull teha väiksemateks tükkideks ja tükid otsadega omavahel ühendada, et jääksid alles nagu väiksed sõõrikud.
Aseta saiakesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Klopi muna ja määri sellega saiakesed üle. Siis lisa kattematerjal.
Pane saiakesed ahju küpsema umbes 25 minutiks 175 kraadi juurde.
Kommentaarid
Postita kommentaar