Baklažaani lasanje
Ma ei ole päris pikalt ühtegi retsepti üles laadinud, kuid nüüd otsustasin lausa mitu tükki korraga lisada. Alustan siis baklažaani lasanjega, kuigi mina olen vist ainukene, kes seda nii kutsub. Selle õige nimi on Moussaka ja peamiselt on see tuntud Kreeka ümbruses. Ise sain selle idee oma emalt, kes käis Küprosel. Mis selle teistsuguseks teeb ongi peamiselt see, et lasanjeplaatide asemel kasutatakse baklažaani. Antud kogusest saab päris suure koguse Moussakat, mis on tervislik ja üpriski odav teha.
Vaja läheb:
1 baklažaan
1 Sibul
3 küüslaugu küünt
450g hakkliha
350g tomatit
1spl jahu
200ml maitsestamata jogurtit
1 muna
40g feta juustu
25g riivitud parmesani, aga võib kasutada ka sarnast juustu
Maitseaineid/ ürte
Õli praadimiseks
Valmistamine:
Lõika baklažaan viiludeks, sellisteks paksemat sorti viiludeks. Maitsesta soolaga ja pane nõrguma, aga kui kiire on, siis võib selle nõrgumise osa vahele jätta. Seejärel prae baklažaaniviilud pannil, nii et mõlemad pooled on kergelt pruunikad ning pane mõneks ajaks kõrvale. Kasuta piisavalt õli ja mitte liiga kõrget temperatuuri, muidu jääb baklažaan panni külge kinni.
Haki sibul ja küüslauk ning pruunista neid pannil, siis lisa hakkliha. Haki tomatid ja lisa koos jahuga pruunistatud hakkliha, sibula ja küüslaugu hulka. Ära unusta maitsestada! Hauta umbes 20 minutit.
Võta ahjuvorm ja laota baklažaaniviilud põhja. Selle peale lisa hakklihasegu. Võid ka ahju tööle panna 180 kraadi juurde. Kui sul on väiksemat sorti ahjuvorm, siis saad teha mitu korrust.
Eraldi kausis sega feta, parmesan, muna, maitsestamata jogurt. Vala see segu kõige peale.
Seejärel küpseta ahjus 180 kraadi juures 30-40 minutit.
Vaja läheb:
1 baklažaan
1 Sibul
3 küüslaugu küünt
450g hakkliha
350g tomatit
1spl jahu
200ml maitsestamata jogurtit
1 muna
40g feta juustu
25g riivitud parmesani, aga võib kasutada ka sarnast juustu
Maitseaineid/ ürte
Õli praadimiseks
Valmistamine:
Lõika baklažaan viiludeks, sellisteks paksemat sorti viiludeks. Maitsesta soolaga ja pane nõrguma, aga kui kiire on, siis võib selle nõrgumise osa vahele jätta. Seejärel prae baklažaaniviilud pannil, nii et mõlemad pooled on kergelt pruunikad ning pane mõneks ajaks kõrvale. Kasuta piisavalt õli ja mitte liiga kõrget temperatuuri, muidu jääb baklažaan panni külge kinni.
Haki sibul ja küüslauk ning pruunista neid pannil, siis lisa hakkliha. Haki tomatid ja lisa koos jahuga pruunistatud hakkliha, sibula ja küüslaugu hulka. Ära unusta maitsestada! Hauta umbes 20 minutit.
Võta ahjuvorm ja laota baklažaaniviilud põhja. Selle peale lisa hakklihasegu. Võid ka ahju tööle panna 180 kraadi juurde. Kui sul on väiksemat sorti ahjuvorm, siis saad teha mitu korrust.
Eraldi kausis sega feta, parmesan, muna, maitsestamata jogurt. Vala see segu kõige peale.
Seejärel küpseta ahjus 180 kraadi juures 30-40 minutit.
Kommentaarid
Postita kommentaar