Tiramisu

Kunagi postitasin laisa inimese tiramisu retsepti, kuid nüüd otsustasin seda ka õige retsepti üles panna. Kuigi tiramisut on võimalik väga mitut moodi teha, siis siin on minu lemmik.

Vaja on:

400g mascarponet
3 muna
1,5 dl suhkrut, aga võib ka vähem panna
100g Savoiardi küpsiseid
2 dl espressot
2 sl rummi, likööri vms (Mina ise kasutan karamelli likööri, mistõttu tavaliselt panen vähem suhkrut, sest liköör on ise ka juba magus. Kui kodus tiramisut teen, siis lisan tavaliselt ka oluliselt rohkem alkoholi, sest mu emale meeldib alkoholi maitset tunda.)
4 banaani
60g võid
1 dl fariinisuhkrut
2 laimi
kakaopulbrit kaunistamiseks

Valmistamine:

Kohe alguses tee valmis espresso, et see jõuaks natukene maha jahtuda selleks ajaks, kui seda vaja on. Võid teha masinaga, kuigi mina teen tavaliselt lahustuvast kohvist. Peaasi, et jääks suhteliselt kange kohv. Soovi korral võid natuke alkoholi ka kohvi sisse lisada.

Koori banaanid ja lõika paksudeks viiludeks. Sulata pannil või, lisa banaanitükid ja kuumuta umbes 5 minutit, kuni need pehmenevad. Lisa fariinisuhkur ja sega õrnalt läbi. Riivi mõlema laimi koor ja pressi mahl ning lisa ülejäänud segule. Lisa ka enda valitud alkohol, kuumuta hetk, tõsta pliidilt ja jäta jahtuma.

Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta suures kausis munakollased ja suhkur heledaks tihkeks vahuks. Sega juurde mascarpone. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega ülejäänud segu hulka.

Kasta küpsised ükshaaval kohvisegusse, lao kiht anuma põhja ja kata kreemiga. Oleks vaja sellist kõrgete äärtega kaussi. Kreemi peale tõsta paar supilusikatäit banaanisegu. Tee nii veel üks kiht --> küpsised, siis kreem ja siis banaanisegu.

Kata kauss kilega, kuigi seda ei pea väga kohustuslikus korras tegema. Lase tiramisul külmkapis vähemalt paar tundi maitsestuda. Serveerimisel raputa peale kakaopulbrit.




Kommentaarid

Populaarsed postitused