Brüleekreem

Brüleekreem tundub nagu jube uhke ja kallis leiutis, aga kui vanillikaun ära jätta, siis on see ka üliõpilastele täiesti taskukohane magustoit.

Vaja on:

6 munakollast
3 dl vahukoort
1 dl piima
2 tl vanillisuhkrut
0,2 dl suhkrut + karamellise katte jaoks veel lisaks
Kaunistamiseks marju/ puuvilju

Valmistamine:

Pane piim ja vahukoor kastrulisse kuumenema kuni keemiseni, aga ära keeda. Vahepeal vahusta munad koos tavalise suhkru ja vanillisuhkruga. Kui vahukooresegu on valmis, siis kalla see munasegu sisse, samal ajal segades. Ära liiga hoogsalt sega, et vältida õhumullide teket.

Kui segu on valmis, siis kalla see väikestesse küpsetusvormidesse. Samuti ürita vältida õhumullide teket või siis torka need katki enne ahju panemist.

Pane vormid ahjuplaadile ning seejärel täida plaat veega, nii et vormid oleksid umbes 1/3 vees.

Seejärel küpseta 175  kraadi juures 35 - 45 minutit.

Ahjust välja võttes lase kreemil jahtuda. Enne serveerimist kata brüleekreem suhkruga ja pruunista leeklambiga. Kui leeklampi ei ole, võib ahju panna 250 kraadi juurde grillirežiimile ja siis hoida brüleekreeme seal 5 minutit. Kaunista marjade või puuviljadega.




Kommentaarid

Populaarsed postitused