Vahukommi-šokolaadikook

Mul oli väga suur kogus vahukomme üle, mis hakkasid juba päris kõvaks minema, kuna ma pole eriline vahukommisööja, seega otsustasin nendega midagi peale hakata. Tordi tegemine tundus nagu päris hea idee.

Koostisained:
Vahukommid - nii umbes 4,5 dl (soovitavalt väiksed ja valged)
Vahukoor - 2 dl
Suhkur - 3 dl
Või - 6 spl
Tume šokolaad - 200g
Valge šokolaad - 100g

Kõige pealt tuleb ühte potti panna vahukommid, vahukoor, suhkur ja või. Seejärel panna need pliidile ning pidevalt segada. Kui segu läheb keema, siis keeda veel umbes 5 minutit, ära segamist lõpeta. Veendu, et kõik vahukommid oleksid ära lahustunud.

Pane eraldi veevannil sulama valge šokolaad.

Kui on 5 minutit keedetud ja vahukommid oleksid nagu haihtunud, võta pott pliidilt ning lisa tume šokolaad. Sega kuni šokolaad on segus sulanud ja kõik on ühtlaselt pruuni värvi.

Võta umbes 20cm läbimõõduga küpsetusvorm/ pann ja kata see küpsetuspaberiga. Küpsetuspaber määri kokku õliga. (Ma unustasin seda teha ja kook jäi päris kõvasti paberi külge kinni.) Seejärel pane vahukommi-šokolaadisegu küpsetuspaberile.

Lisa segu peale valge šokolaad ja aja see noa või hambatikuga laiali, et jääks lahe muster.

Lõpuks pane segu vähemalt kolmeks tunniks külmkappi, aga soovitavalt hoia seda seal üleöö.







Kommentaarid

Populaarsed postitused