Küpsisemuffinid

Mulle tuli meelde, et mul oli eelmisest korrast, kui ma muffineid tegin, veel pool muffinipulbrit alles. Seega otsustasin, et peaks sellega midagi tegema. Eelmine kord tegin väga tavalisi muffineid, lihtsalt šokolaadimuffinipulber ja lisasin sellele banaani tükke. Seekord mõtlesin midagi tassikookide moodi teha.

Selleks ostsin poest veel lisaks vahukoort ja Mesikäppa DOPS küpsiseid, kuigi minu poolest võib kasutada ükskõik mis küpsiseid, soovitavalt ümmargusi.

Segasin alles olevast muffinipulbrist endale muffini taigna kokku. Miks mul üldse pool alles oli, oli sellepärast, et mul on ainult kuue pesaga muffinivorm ja sellega läheb väga kaua aega, kui soovid valmis teha 24 muffinit, mis minul tavaliselt ühest pakist muffinipulbrist tuleb. Pealegi ega ma nii palju muffineid niikuinii ära ei jõua süüa.

Igatahes peale taigna segamist võtsin välja vormi ja panin igasse ühe pabervormi. Seejärel asetasin kõige põhja ühe küpsise ning peale kallasin taigna peaaegu pabervormi ääreni välja. Ahi tuli muidugi enne 200 kraadi peale panna. Muffinid paningi siis ahju kahekümneks minutiks.

Nagu juba eelnevalt öeldud, siis tahtsin midagi tassikookide laadset teha. Selle jaoks ma vahukoore ostsingi. Muidugi miksrit mul ühikas ei ole, seega vahukoore vahtu saamine on omamoodi kunst. Mina kasutan selleks tühja moosipurki, mida mul leidub päris suures koguses.

Valasin umbes ühe kolmandiku purgist vahukoort täis, lisasin ühe teelusikatäie suhkrut ja kuna üks mu korterinaaber oli jätnud kööki kakao sildiga "võib võtta", siis muidugi kasutasin ma võimalust ning lisasin ka ühe teelusikatäie seda vahukoore sisse. Kes on rohkem magusasõber või kasutab suuremat sorti purki, siis muidugi võib rohkem suhkrut lisada, aga kuna muffinid on juba iseenesest magusad ja tavaliselt on kakos ka suhkrut sees, siis ma ei näe mõtet, miks sinna väga palju suhkrut panna.

Nüüd muidugi algas raskem osa - vahukoore vahtu saamine. Panin siis purgile kaane peale ja hakkasin raputama. Põhimõtteliselt tuleb seda raputada nii kaua, kuni see vahtu läheb. Mida vähem korraga panna, seda kiiremini see vahtu läheb, seetõttu ei pannud ma ka purki väga täis. Minul kulus selleks kuskil 10 minutit. See on hea ajaviide tegelikult, sest muffinid on ahjus 20 minutit.

Kui soojad muffinid ahjust tulevad, siis tekib kiusatus need kohe ära süüa, aga ma eriti ei soovitaks seda. Muffineid muidugi võib süüa, aga koos vahukoorega on keeruline, sest kui seda panna kuuma muffini peale, siis see kipub ära sulama ja voolab lihtsalt minema.

Peale vahukoore valmis raputamist soovitaksin panna selle natukeseks külmkappi, et see kõvemaks läheks, aga seda ei pea tegema.

Lõpuks kui siis muffinid on valmis ja maha jahtunud võib neile vahukoore peale panna ja ongi valmis.

Kui teksti sees läks kaduma, mida ma siis ikkagi muffinite tegemisel kasutasin, siis loetlen need siin ka igaks juhuks üles:

Vilma šokolaadimuffinipulber
Mesikäppa DOPS küpsised
vahukoor
Oboy kakao
suhkur
õli (taigna segamiseks)

Kokkuvõtteks: Muffineid on nii väga lihtne teha ja sobivad tegemiseks siis kui endal tekib magusaisu või kui sõbrad tulevad külla. Samuti võib kombineerida erinevaid täidiseid ja kreeme olenevalt sellest, mida kapis leidub.








Kommentaarid

Populaarsed postitused