Superlihtne pitsa
Mõnikord tekib tuju teha midagi veidikene keerulisemat kui võileivad, aga siis mõtled, et selleks ei ole ju aega ega raha. Mina otsustasin teha pitsat - ei ole väga keeruline, aga siiski tekib tunne, nagu oleks midagi päeva jooksul saavutanud, eriti kui põhi ka ise teha.
Koostisained:
Põhi:
Jahu - 1,25dl
Või - 12,5g
Sool - 0,5tl
Küpsetuspulber - 0,5tl
Vesi - 0,5dl
Kate:
Juust
Sink
Ananass
Ketšup
Pitsa tegemine üldiselt väga oleneb maitseelistustest ja paljudele inimestele seda teha. Minu koguste järgi tuleb ühe keskmise panni suurune pitsa, millest jätkub kahele mitte eriti näljasele või ühele väga näljasele inimesele. Panni all mõtlen ma seda ümmargust asja, mitte ristkülikukujulist. Samuti kogused, mida ma kasutasin olid päris umbes, sest mul endiselt ei ole millegagi täpseid koguseid mõõta.
Põhja tegemiseks tuleks omavahel kõige pealt segada jahu, või, sool ja küpsetuspulber omavahel korralikult kokku ja seejärel lisada vett. Vett ei soovita korraga sisse kallata, kuna muidu võib kogemata liiga paljuks minna. Kui tainas peaks juhuslikult tulema liiga kleepuv ja vedel, siis tuleks jahu juurde lisada. Peale kõige kokku segamist soovitan panna taigna mõneks ajaks külmkappi, siis see kleepub pärast vähem. Kui põhja ise teha ei viitsi võib poest alati valmis pitsapõhja ka osta.
Kuna ma olen suhteliselt kannatamatu, siis hoidsin tainast külmkapis kuskil 5 minutit. Selle aja jooksul otsisin välja küpsetuspaberi, millega pann ära katta ja panin ahju 200 kraadi peale soojenema.
Peale külmkapist välja võtmist tuleb tainas pannile laotada. Mul loomulikult taignarulli ei ole, aga natukene lusikaga mässates saab väga hästi hakkama. Peaasi et tainas enam-vähem ühtlaselt panni peal oleks. Põhja soovitan kuskil 6-7 minutit ahjus eelküpsetada. Ei pea olema 200 kraadi juures, mina panin lihtsalt soojenevasse ahju.
Kui põhi on eelküpsetatud, tuleb kate peale panna. Ketšup käib tavaliselt kõige alla, selle peale panin sinki, ananassi ja kõige peale juustu. Põhimõtteliselt võib ükskõik mida sinna peale panna. Seejärel tuleks pitsa panna nüüd juba 200 kraadisesse ahju ja hoida seal umbes 15-20 minutit. Soovitan silma peal hoida, kui juust hakkab kõrbema minema, siis peaks valmis olema. Ise vajusin natukene liiga kauaks mõttesse ja pitsa läks kergelt pealt kõrbema, aga maitsest polnud küll aru saada.
Kui pitsa on valmis, peaks natukene ootama, kui ennast just ära kõrvetada ei taha, aga põhimõtteliselt võib ka kohe sööma hakata.
Koostisained:
Põhi:
Jahu - 1,25dl
Või - 12,5g
Sool - 0,5tl
Küpsetuspulber - 0,5tl
Vesi - 0,5dl
Kate:
Juust
Sink
Ananass
Ketšup
Pitsa tegemine üldiselt väga oleneb maitseelistustest ja paljudele inimestele seda teha. Minu koguste järgi tuleb ühe keskmise panni suurune pitsa, millest jätkub kahele mitte eriti näljasele või ühele väga näljasele inimesele. Panni all mõtlen ma seda ümmargust asja, mitte ristkülikukujulist. Samuti kogused, mida ma kasutasin olid päris umbes, sest mul endiselt ei ole millegagi täpseid koguseid mõõta.
Põhja tegemiseks tuleks omavahel kõige pealt segada jahu, või, sool ja küpsetuspulber omavahel korralikult kokku ja seejärel lisada vett. Vett ei soovita korraga sisse kallata, kuna muidu võib kogemata liiga paljuks minna. Kui tainas peaks juhuslikult tulema liiga kleepuv ja vedel, siis tuleks jahu juurde lisada. Peale kõige kokku segamist soovitan panna taigna mõneks ajaks külmkappi, siis see kleepub pärast vähem. Kui põhja ise teha ei viitsi võib poest alati valmis pitsapõhja ka osta.
Kuna ma olen suhteliselt kannatamatu, siis hoidsin tainast külmkapis kuskil 5 minutit. Selle aja jooksul otsisin välja küpsetuspaberi, millega pann ära katta ja panin ahju 200 kraadi peale soojenema.
Peale külmkapist välja võtmist tuleb tainas pannile laotada. Mul loomulikult taignarulli ei ole, aga natukene lusikaga mässates saab väga hästi hakkama. Peaasi et tainas enam-vähem ühtlaselt panni peal oleks. Põhja soovitan kuskil 6-7 minutit ahjus eelküpsetada. Ei pea olema 200 kraadi juures, mina panin lihtsalt soojenevasse ahju.
Kui põhi on eelküpsetatud, tuleb kate peale panna. Ketšup käib tavaliselt kõige alla, selle peale panin sinki, ananassi ja kõige peale juustu. Põhimõtteliselt võib ükskõik mida sinna peale panna. Seejärel tuleks pitsa panna nüüd juba 200 kraadisesse ahju ja hoida seal umbes 15-20 minutit. Soovitan silma peal hoida, kui juust hakkab kõrbema minema, siis peaks valmis olema. Ise vajusin natukene liiga kauaks mõttesse ja pitsa läks kergelt pealt kõrbema, aga maitsest polnud küll aru saada.
Kui pitsa on valmis, peaks natukene ootama, kui ennast just ära kõrvetada ei taha, aga põhimõtteliselt võib ka kohe sööma hakata.
Kommentaarid
Postita kommentaar