Tuunikala võileivad

Taaskord midagi lihtsat, kui õhtul ei viitsi küpsetamisele palju aega raisata. Valmivad kiirelt ja kõhu saab väga hästi täis. Minu kogused on arvutatud kahe võileiva jaoks.

Koostisained:

tuunikalakonserv - 0,5
muna - 1
fetajuust - 0,25 paki sisust
leib - 2 viilu
või - määrimiseks/ praadimiseks
tomat - (suuri tomateid kasutades 0,5 tomatit, kirsstomateid kasutades umbes 6)

Nagu enamik minu retseptid, siis kogused tegelikult otsest tähtsust ei oma, võileivade puhul veel eriti, seega kui panete midagi rohkem/ vähem, lisate veel midagi, siis minugi poolest tehke seda.

Millega kõige kauem tõenäoliselt aega läheb on munade keetmine, seega sellega peaks alustama. Võib ka mitu tükki korraga keeta, siis on järgmine kord kohe võtta.

Kui munad keevad, siis tuleks omavahel segada tuunikala, fetajuust ja tomatid. Sellele segule lisada ka muna, kui see on ära keenud.

Mida mulle meeldib leibadega teha, aga seda ei pea tegema, kui viitsimist ei ole, on neid natuke aega võis praadida. Mulle meeldib kui leivad on sellised mõnusad krõbedad ja soojad. Enam-vähem sama tulemuse saab tõenäoliselt leibasid röstides, aga mul rösterit ei ole, nii et ma praen.

Tavaliselt määrin leivad võiga ja siis panen nad pannile, kuni nad lähevad krõbedaks ja kergelt tumepruuniks. Päris kõrbema ei tasu lasta ja praadima peaks mõlemalt poolt, kuigi võid panen ma tavaliselt ainult ühele poole, aga osa võist jääb pannile, nii et saab teise poole ka ära praadida.

Kui leivad on praetud ja tuunikalasegu valmis, siis ei jää muud üle, kui panna segu leivale ja hakata sööma. Kui juhtub, et leiba pole, siis võib tuunikalasegu ka salatina süüa, sest see on ka niisama väga hea ja tervislik.


Kommentaarid

Populaarsed postitused